Dogodilo se na današnji dan- 28. kolovoza

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom baruta i s crnom krpom preko glave bilježe povijest obitelji i svijeta oko sebe, i najčešće nešto pođe po krivu prvi put. No, neki su se vrlo brzo izvještili u novoj umjetnosti, tako da je već 1884. napravljena prva fotografija tornada. Kada se zamisle uvjeti i vrijeme potrebno da se takva fotografija napravi, može se samo skinuti kapa snimatelju.


Dostava od vrata do vrata već je toliko uobičajena da je jedina dilema kome povjeriti takav zadatak, paru čudnih likova na biciklima, otkačenom tipu na skuteru ili korporativno utegnutom mladcu u kombiju. Prvi takav servis danas slavi 103 godine, jer je 1907. United Parcel Service (UPS), legenda sa smeđim kamionima i momcima u kratkim hlačicama počeo s radom.


I have a dream …. možda je jedna od najpoznatijih rečenica u ljudskoj povijesti, odmah do omiljenih citata iz Biblije. Pripada, naravno, velečasnom Martinu Lutheru Kingu mlađem i predstavlja dio povijesnog govora pred washingtonskim Lincoln Memorialom i stotinama tisuća okupljenih aktivista za prava obojenih.