Dogodilo se na današnji dan – 3. rujna


Američki filmski i televizijski glumac Charlie Sheen navršio je 54 godine. Rođen 3. rujna 1965. godine u New Yorku, već se s devet godina pojavio u filmu. Najveću zaradu ostvario je u “Dva i pol muškarca”, 1,8 milijuna dolara po epizodi, a 2010. godine bio je jedan od najplaćenijih glumaca.


Najvatreniji ljubitelji rukometa to možda već znaju, no oni malo manje vatreni sigurno ne znaju da je 1925. održana prva međunarodna rukometna utakmica ikad. Prvi set pravila, objavljen koju godinu ranije, sastavili su Max Heiser, Karl Schelenz i Erich Konight iz Njemačke. Upravo po tim pravilima održao se i ovaj internacionalni dvoboj i to između ekipa Njemačke i Belgije.


Današnji bi televizori s mega rezolucijama, pixelima, milijunima boja i sl. prije 60-ak godina bili smatrani čistom znanstvenom fantastikom. Pa ni ondašnje inovacije nisu bile daleko od istog statusa. Jedan od rijetkih pionira u TV svijetu, mađarski inženjer Peter Carl Goldmark, još dok je radio na CBS-u, predstavio je svoj posebni mehanički sistem prikazivanja boje na televizoru koji je sadržavao tzv. ikonoskopski senzor. Zato će ta 1940. ostati zapamćena između ostalog i po prvom predstavljanju televizora u boji visoke kvalitete.