Bivši studenti za sadašnje studente – VGU Križevci

Bivši studenti Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, članovi ALUMNI udruge organizirali su danas završetak projekta financiranog sredstvima Koprivničko-križevačke županije pod nazivom “Bivši studenti za sadašnje studente”. Ovom prilikom promovirana je brošura članova Alumni udruge, bivših studenata Visokog gospodarskog učilišta koji su primjerima dobre prakse željeli pokazati sadašnjim studentima da je poljoprivreda itekako dobro zanimanje i da se u tome može uspjeti.

Na početku im se obratila Martina Zrno, jedna od organizatorica ovog događaja, a zatim su ih  pozdravile dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek Martinčić i dr. sc. Kristina Svrženjak te poželjele puno uspjeha u daljnjem radu. 

O Alumni udruzi bivših studenata Visokog gospodarskog učilišta Križevci govorila je predsjednica ove udruge Sonja Fažon koja je kazala da kao bivši studenti žele svojim primjerima dobre prakse pokazati da je poljoprivreda itekako dobro zanimanje. 

“Želja nam je sadašnjim studentima pokazati na vlastitim primjerima da ustraju u studiranju te budućim da upisuju studije poljoprivrednog usmjerenja. Vodeći se tom idejom predstavljamo projekt i brošuru “Bivši studenti za sadašnje studente”. Želimo projekt prilikom njegove provedbe učiniti održivim, što će se postići na način da se ojačaju mala poljoprivredna gospodarstva te svojim pozitivnim iskustvom budu poticaj i ostalim proizvođačima u uključivanje u projekt te daljnje oblike promocije, povećati interes za bavljenjem poljoprivredom sadašnjih studenata, senzibilizirati širu javnost i uključiti šire društvene zajednice u čuvanje tradicije na način da podrže lokalnu poljoprivredu i proizvodnju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na malim obiteljskim gospodarstvima, uspostaviti sinergiju i suradnju bivših studenata VGU, promicati ugled Učilišta, poticati i unapređivati stručne, znanstvene i praktične aktivnosti svoga članstva” – kaže Sonja Fažon.

Sadašnji studenti imali su priliku na “živoj promociji” izravno upoznati proizvođače, bivše studente Visokog gospodarskog učilišta, razgovarati s njima i kušati njihove proizvode, čuti izravno njihova iskustva, ostvariti kontakte , razmisliti o vlastitim mogućnostima samozapošljavanja i ohrabriti se da uđu u svijet poljoprivrednog poduzetništva. (J.I.)