Kakva nedjelja u HT Prvoj ligi, Rijeka dočekuje Hajduk, a Dinamo je domaćin Osijeku

U nedjelju nas očekuju dvije nogometne poslastice u HT Prvoj ligi, od 17 sati na Rujevici igraju Rijeka i Hajduk, a nakon njih od 20 sati na Maksimiru će snage odmjeriti Dinamo i Osijek

Rijeka – Hajduk (17, Arenasport 1)

Ova dva kluba susrest će se u finalu Kupa 26. svibnja (Poljud), ali prije toga ih očekuje međusobni okršaj na Rujevici. Hajduk još uvijek sanja naslov prvaka, a za to mora slaviti kod Rijeke koja je u prošlosti na svojem stadionu puno puta pomrsila račune splitskoj družini. Neopterećena Rijeka ove sezone je već dva puta svladala Hajduk, zanimljivo u oba navrata na Poljudu, dok su Splićani jednom bili uspješniji i to na Rujevici. Dakle, domaći travnjak nije bio prednost.

‘Nema nikakvog kalkuliranja. Želimo pobijediti i ovaj tjedan smo napravili sve da to i ostvarimo. Atmosfera u ekipi je dobra i željno iščekujemo utakmicu. Ne razmišljam o finalu Kupa. Imamo tri utakmice do kraja sezone i želimo ih sve odraditi na najbolji mogući način. Kad dođe vrijeme za razmišljanje o finalu, razmišljat ćemo’, rekao je trener Rijeke Goran Tomić i zaključio:

‘Važna nam je podrška navijača. Uvijek je izvanredno igrati na Rujevici. Teren odličan, uvjeti fantastični, pun stadion. Pozivamo navijače i napravit ćemo sve da ostvarimo pravi rezultat.’

Dinamo – Osijek (20, Arenasport 1)

Dinamo ne oduševljava, ali je aktualni hrvatski prvak u dobitnoj poziciji. ‘Modri’ sve imaju u svojim rukama, a ako im se poklopi (poraz Hajduka i njihova pobjeda), dva kola prije kraja proslavili bi obranu titule i u vitrine pospremili 23. ‘kantu’ u hrvatskom prvenstvu.

Naravno, i Osijek ima svoju računicu, a tamo atmosferu kvare neslaganja Nenada Bjelice s upravom. Nezadovoljstvo je izašlo u javnost u krivom trenutku, a to sigurno utječe na osječke nogometaše.

Foto: pixabay