Na Strossmayerovom trgu održana javnozdravstvena akcija „Moj leptir i ja“

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci na Strossmayerovom trgu organizirala je u subotu javnozdravstvenu akciju „Moj leptir i ja“.

Cilj ove akcije je podići svijest o bolestima štitnjače s obzirom da je riječ o organu koji ima značajnu ulogu u funkcioniranju ljudskog tijela.

Kako je istaknula predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače Verica Mešić, bolest štitnjače je danas jedan od najraširenijih javnozdravstvenih problema, a svaka do druga do treća žena te svaki osmi do deveti muškarac ima problema sa štitnjačom.

Naglasila je važnost edukacije, prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti te zahvalila vrijednoj članici Križevčanki Tei Jasek, Gradskom društvu Crvenog križa Križevci koji je dio ove akcije i Gradu Križevcima na podršci.

Kroz akciju svi zainteresirani mogli su dobiti savjete liječnika, saznati više o bolesti i važnosti adekvatnog liječenja, izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi te dobiti edukativne materijale i promotivne brošure.

Akciju je pored brojnih sugrađana podržao gradonačelnik Mario Rajn.